"השולחן העגול"
"השולחן העגול" זו קבוצת מדענים, מומחים בתחומי דעת שונים, אשר החליטו לחבור יחדיו ולנסות להתמודד עם הקשיים במחקר המודרני ועם בעיותיה של התרבות האנושית בעידן הפוסטמודרני.
ההבנה המשותפת הראשונה, שאליה הגיעו חברי "השולחן העגול", היא הבנת הצורך העצום שקיים ביצירת מסגרות מחקר אשר ישלבו בין המדעים המדוייקים ובין מדעי הרוח.
ב-17 לינואר 2004, בבית המדענים המרכזי במוסקבה, התקיימה ישיבת ה"שולחן העגול" בנושא "העשרת צורות הידע המדעי בתקופת הגלובליזציה". בישיבה זו השתתפו המדענים המובילים ברוסיה. בישיבה זו דנו בחיפוש אחר צורות חדשות של שיתוף פעולה בין מדענים בתחומים שונים.
רבים מנציגי האליטה המדעית משוכנעים בכך שחייבים לבנות תכניות מדעיות מחקריות חדשות בתחומי המדע העכשווי, המשלבות פוטנציאל קוגניטיבי של מדעי הטבע ומדעי הרוח המודרניים. החוסר ברעיונות קונסטרוקטיביים בתחום זה נחשף לאחרונה בבירור מוחלט ומוכר כמעט בכל מקום.
הישיבה, לדעתם של כל המשתתפים, הייתה ניסיון מוצלח בצעד ראשון לפתרון הבעיות המתוארות.
רבים מן הנואמים בהתכנסות זו עמדו על כך, שהמפתח ליציאה מן המשבר אינו מצוי בשלילת ההתפתחות המדעית-טכנולוגית, אלא בהכוונתה ע"י הוספה לה פן רוחני.
הפילוסופיה והמחקר המודרניים בעיניהם אינם מסתכמים רק בגילוי דעות חדשות או ביצירה של מערכות ערכים חדשות, אלא כוללים בתוכם גם תהליך יצירתי של גילוי מחדש של חוכמות עתיקות יומין, מסורות ומערכות ערכים עתיקות. וכאן הוא, לדעתם, מקומה של חכמת הקבלה.
הפילוסוף הידוע ולדימיר ארשינוב (מנהל מחלקת המחקר הבינתחומי במכון לפילוסופיה של האקדמיה למדעים של רוסיה) סיכם כך את דבריו בנושא זה:
"גילוי מחדש של חכמת הקבלה בקונטקסט הפילוסופי-מדעי העכשווי, הסתגלותה והשתלבותה מחדש בתרבות המודרנית, חייבת להיות, לעניות דעתי, חלק בלתי נפרד מתוך ההכנה הכללית של האדם לחיים בעידן החדש, בעידן של שינוים איכותיים יום-יומיים, של פילוג ומשברים אבולוציוניים.
תחייתה של חכמת הקבלה חייבת להיות חלק מתהליך חינוכי מקדים שיגבש חברה חדשה המורכבת מאנשים שבכוחם לחשוב בצורה היסטורית גלובלית; לפעול בצורה קונסטרוקטיבית ומתוך מודעות מלאה לחוקי האבולוציה היצירתית של היקום כולו ושלנו כחלק ממנו."